Tuesday, November 14, 2006

Surftivisme: 19-N, No als espigons de la Bcneta!


Buenu, ha arribat el moment de posar-se una mica serios...
I és que sembla que ja s´estan portan a terme les primeres obres de la construcció d´uns espigons a la Barceloneta. Uns espigons que, sembla ser, sense estudis previs sobre impacte mediambiental, pretenen aixecar-se com un mur (de fet serà un mur!) emergint de les profunditats marítimes per ocupar uns 2,5 kilometres de llargada enfront de les costes de Barcelona ciutat.
Per tal d´evitar-ho, la A.C.S. (Associacio Catalana de Surf) ha convocat una manifa 19 de Novembre de 2006 a la platja de Bogatell. Està convidat a participar-hi qualsevol que es senti cridat a la causa, ja sigui surfista, corxero (bodyboard), pescador, submarinista, kayakero, ecologista, amant del mar o simplement banyista.

Perquè el tema va molt més enllà de que els surfistes ens quedem sense la milor ona de Catalunya, es tracta d´un mur que tancarà la platja atrapant així les aigües i convertint el mar en una piscina putrefacta d´aigua pudent, infecta i immunda.
Sense la renovació natural d´una platja oberta sembla clara la condemna a conviure amb el clavegueram regnant que baixarà de Barcelona cada vegada que plogui.

El Poder, portat per gent que en teoria és ecologista, sembla argumentar que les obres es fan per evitar la pèrdua de sorra que el mar s´emporta, d´aquesta manera tenir més platja pels banyistes i turistes... i jo pregunto:

Cal més sorra realment? No hi ha prou amb la que hi ha? Tan abarrotades estan les platges de BCN? Perquè la versió de que la sorra se´n va no me l acabo de creure ja que segons aquestes imatges del trencant de les ones, no queda clar que abans n hi hagués més i ara no. L´historial mostra que a vegades n hi ha més i a vegades menys. De cap manera s´arriba a la conclusió de que la platja corri perill de desaparèixer. Tenir més sorra garantirà una afluència massiva de turistes ansiosos de contemplar la "Gran Muralla Catalana" o la "Llacuna Pudenta"?? O realment hi ha altres interessos darrera d´aquest projecte? S´especula que darrera hi ha la construcció d´un Hotel del Bofill, però no tinc més dades.. :( que cadascu en tregui les seves conclusions...però està clar, no? tu xupes d´aquì , jo d´allà...que si ho diuen de Madrid, que si això serà superbò per Catalunya i collonades per l´estil. Mentrestant ens maregen foten lo que volen i quan ens n´adonguem a serà massa tard, és per això que el 19-N espero que hi hagi un gran NOOOOO! als espigons, perquè les platges són nostres, dels ciutadans de Barcelona!!

Tb podeu dir Sí, però ben fet!!! si aixo ens ha de portar a algun lloc...

+Info sobre el tema a:
www.surfcatalunya.com/Informacioespigons.htm
www.acsurf.org/

4 comments:

anybodyhere said...

tuneando el blog?

saludos!

anybodyhere said...

"Salís" en los periódicos:
http://www.20minutos.es/noticia/173726/0/protesta/surfista/barcelona/

calamar said...

Ole! joer ahi ahi que se nos oiga!
Así me gusta que te documentes y eso!

Anonymous said...

El seu plaer d'entendre el teu bloc. Els articles anteriors, és bastant extraordinari, i em va agradar molt llegir el teu bloc i els punts que vostè ha expressat. M'agrada molt a aparèixer de nou sobre una base típica, després de molt més en el tema. Gràcies per compartir ... seguir escrivint!